Випікаємо з дітками🥧

Майстер клас для батьків з дітьми😊

У цьому році Великдень пройде в умовах карантину. Це чудова можливість привити любов діток до кулінарії і спекти власні великодні паски. Цей процес принесе задоволення не лише у малечі, а й у дорослих.Пропоную Вам рецепт чудової пасочки-краффіна, який вже заполонив серця гурманів.
Пояснюйте діткам кожний процес, дайте їм можливість проявити свою фантазію та креативність. 

Рецепт пасочки🥧: 
1 стакан = 250 мл
тісто:
1 ч. л. цедри апельсина
2 ст. л. (30 мл) апельсинового соку
80 мл теплого молока (35-38 °)
6 г (2 ч. Л.) Сухих дріжджів
100г (трохи менше півсклянки) цукру
1 яйце і 2 жовтки
350 г (2 1/3 ст) борошна (просіяти)
½ ч. Л. солі
40 г розтопленого вершкового масла (теплого)
100 г м'якого вершкового масла (для змазування тіста)
100 г сухофруктів (у мене сушена журавлина, родзинки)
жменя волоських горіхів, мигдальних пелюсток, ванілін за бажанням
3 форми для випікання висотою і діаметром ~ 9 см

1) Натерти цедру половини апельсина, тільки помаранчеву частину, біла буде гірчити. Вичавити сік. Сухофрукти залити окропом і залишити на 5 хвилин, потім промити і просушити.


2) В тепле молоко додати чайну ложку цукру із загальної маси і всипати сухі дріжджі. Розмішати і залишити на 10-15 хвилин, щоб зверху утворилася пишна шапочка.

3) Яйце і жовтки збити з цукром, що залишився на середній швидкості кілька хвилин до пишної світлої маси.
4) Просіяне борошно змішати з сіллю, зробити поглиблення і влити яєчну масу, тепле розтоплене вершкове масло, апельсиновий сік, цедру і дріжджі. Замісити тісто, не додаючи більше борошна. Вимішувати приблизно 10 хвилин, поки тісто не стане еластичним і не буде липнути до рук. 

Перекласти в миску, змащену невеликою кількістю рослинного масла, накрити харчовою плівкою і залишити підніматися в теплому місці на годину - півтори. (Я зазвичай заздалегідь злегка розігріваю духовку, щоб в ній було близько 40 градусів, потім вимикаю і ставлю туди тісто). Коли тісто піднялося, розділити його на три частини, скачати в кулю, накрити плівкою і залишити ще на 10 хвилин.
5) Розкачати перший кульку тесту в тонкий прямокутник, товщиною близько 2 мм. Тісто має бути досить тонким, але не рватися.
 Змастити рясно м'яким вершковим маслом, посипати сухофруктами і горіхами. Загорнути в рулет, починаючи з вузького боку. Теж саме зробити з рештою тестом. Кожен рулетик розрізати уздовж гострим ножем, але не до кінця, щоб вийшла одна довга ковбаска. 

Закручувати так, щоб розріз весь час дивився назовні і всі верстви були видні. Кінчик загнути всередину, перекласти у форму. Накриваємо і дати підійти в теплому місці приблизно 1 годину.

6) Випікати в добре розігрітій до 200 ° духовці перші 10 хвилин, потім зменшити до 180 ° і випікати до готовності. Маленький краффін випікається в цілому 20-25 хвилин, а великі 35-40, дивіться по вашій духовці, перевіряючи готовність дерев'яною паличкою. Якщо зверху вони сильно зарум'янилися, а всередині не готові просто прикрийте з фольгою. Готові краффіни посипте цукровою пудрою. 
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Шановні читачі нашого блогу, раді вітати вас !

Шановні читачі нашого блогу, раді вітати вас ! Що ж, звісно, наша праця не проста – Їй віддається стільки сил та вміння, Але на ща...